perjantai 3. joulukuuta 2010

Kaksi näköalaa

Toisesta en ottanut kuvaa, mutta sitä voi käydä pimeän aikaan katsomassa Helsingin jouluvalokoristekaduilla ja Espan puistossa, jonka kunnioitettavan ikäiset puut on kiedottu valoköynnöksin. Iso Eikka ei ole sentään saanut Lucia-kynttelikköä päähänsä, mutta kesäiset lokkiklöntit lämmittävät paljasta päälakea.

Alla oleva on viimeinen matkamuisto Istanbulista, koska uudet seikkailut koputtavat ovella. Mitähän kaikkea pyörteinen Bosborin salmi kätkee syövereihinsä?

Kuvassa on salmella sijaitseva näköalatorni. Matka torniin oli keikkuinen, mutta ehdottomasti kymmenen liiran arvoinen (= 5 euroa = 30 markkaa, jos muistaa sellaisen valuutan näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä).

2 kommenttia:

  1. Tuota markkajuttua kannattaa ruveta harrastamaan. Sillä kun Suomen kansan rahavarat on suut korvissa virnuillen viety Kreikkaan, Irlantiin, Portugaliin, Espanjaan ja Italiaan ei jäljelle jää muita raunioita kuin sen verran mitä paluu vanhaan markkaan vaatii. Kiinan rahaa tänne tuskin annetaan käyttörahaksi?

    VastaaPoista
  2. Kiinassa ja Intiassa on nyt aika paljon rahaa, kun sinne on useampi tehdaskin pykätty pystyyn. Mutta on siellä väkeäkin niin paljon, että parempi kaivaa kotipihalle bunkkeri ja syödä porkkanaa, ennen kuin cityjänikset vievät nekin.

    VastaaPoista