torstai 26. syyskuuta 2013

KOHTA HYPPÄÄN KIRJASTOAUTON KYYTIIN

Ote Joensuun pääkirjaston mainoksesta:

MIES JOKA OLI KIRJASTOAUTO (Kustannusosakeyhtiö HAI) on Pasi Hirvosen kahdeksas kirja. Se kertoo kuvitteellisesti Aleksis Kiven kahdeksannesta veljeksestä Alpista.

”Fantastisen huurtehinen kertomus”, kustantaja luonnehtii takakannessa. Edelleen: ”Tällä tarinalla on taatusti tekemistä totuuden kanssa”.

KIRJA julkistetaan pienimuotoisen kirjastoautoturneen merkeissä 10.10.2013. Pasi Hirvonen matkaa tuolloin kirjan kirjastoauton kyydissä ja lukee Aleksis Kiven runoutta teoksesta Sydämeni laulu.

”Kirjastoauto oli lapsuudessani maaseudulla tärkeä juttu ja viikon kohokohta. Enimmillään Suomessa oli 250 autoa, nyt niitä on sata vähemmän.”

”Toivottavasti kulttuurin merkitys palaa sille tasolle, jolla se on parhaimmillaan ollut maan historiassa. Mitä meillä olisi esimerkiksi ilman Aleksis Kiven pioneerityötä?”

”Monen mieleen on piirtynyt Aleksis Kivestä piirroskuva, jossa mies näyttää synkältä kuin sateinen syysyö. Ainakin MIES JOKA OLI KIRJASTOAUTO haluaa kunnioittaa Kiveä kirjailijana, jonka mielikuvitus osasi leikkiä kuin pieni poika ja jonka sanoista lähtee voimaa kuin jousipyssystä!”

Tervetuloa kyytiin :)

2 kommenttia:

 1. Nimetön9/26/2013

  Olin vuosikymmnen sitten Suomen Maakuntakirjailijat ry edustajana kirjastoautokierroksella Ruokolahdessa Kaakkois-Suomessa. Olipa mielenkiintoinen retki. Sain tavata mitä erilaisempia lukijoita ja kokijoita. Sinulle Pasi myös kohottavia kokemuksia! Seppo Jääskeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kohotusta tulee varmasti. Jossain vaiheessa jalat ehkä kohtaavat maan pinnan. Tai sitten ei!

   Poista